Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Resilient Regions Association Extrastämma

27 augusti, 2018 kl 16:00

Styrelsen har blivit informerad om att Regionala Utvecklingsnämnden, Region Skåne, med stor sannolikhet kommer att ta beslut om att inte fortsätta finansiera Resilient Regions fr.o.m. 2019. Beslutet väntas tas den 24 augusti.
Styrelsen ser därmed ingen möjlighet att driva Resilient Regions Association vidare i nuvarande form och kallar härmed till extra stämma för att diskutera och besluta om föreningens framtid enligt bifogad dagordning.

Styrelsen konstaterar att resiliens är mer aktuellt än någonsin. Dagens utmaningar från urbanisering, klimatförändringar, nya teknologigenombrott mm. kräver breda samarbeten över olika sektorer i samhället och över geografiska gränser och kommer att vara fortsatt aktuellt framgent.Däremot anser styrelsen att formen, att driva föreningen som ett klusterinitiativ, inte längre är ändamålsenlig.
Det är medlemmarna som bestämmer föreningens framtid och det gör man på föreningens stämma.

Det finns naturligtvis möjligheter att driva föreningen vidare i förändrad form och konstellation. Detta behöver då ske på medlemmars initiativ. Det finns värdefull strukturkapital, varumärke samt nationellt och internationellt nätverk att ta vara på.
Finns det däremot inget intresse från medlemmarna för föreningen, är det styrelsens ansvar att förbereda och genomföra en avveckling.

Det är viktigt att ni medlemmar deltar eller är representerade på stämman för att ta beslut om föreningens framtid.
Bifogat finns dagordning till stämman, stadgar och mall för avlämnande av fullmakt (du kan skriva Silvia Haslinger Olsson) att företräda medlemsorganisation som inte kan delta på stämman.

Vill du lämna ett förslag eller framställningar måste du göra det innan extra stämman öppnar. Förslag och framställningar lämnas lämpligast skriftligen till Verkställande Sekreterare eller Ordförande via e-post. [magnus.qvant@resilientregions.org, katarina.pelin@vasyd.se]

Detaljer

Datum:
27 augusti, 2018
Tid:
16:00
Evenemang Kategori:

Plats

Media Evolution City
Stora Varvsgatan 6A
Malmö, Sverige
+ Google Map