Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Studieresa till Vejle

27 september, 2016 - 28 september, 2016

- 3870kr

–för ett resilient Skåne!

27-28 september 2016
Medlemspris: 3 870 kr
Icke-medlemmar: 5 200 kr
Priset inkluderar resa t/r, mat, hotellövernattning i enkelrum samt alla seminarium och workshops.
Workshop inför resan (frivilligt): 16 september på Media Evolution City, Malmö (ca 13:00-15:00)
Anmäl dig online idag (klicka här)!

RESILIENSSTRATEGI

Vejle har, som många andra städer, en mängd olika dokumenterade planer för staden, kring till exempel hållbarhet. Ändå har de upprättat en så kallad resiliensstrategi. Varför?

EXKLUSIVT SAMARBETE

Som enda nordiska stad i Rockefeller Foundations 100 Resilient Cities samarbetar Vejle med några av världens främsta städer. Resilient Regions Association samarbetar med Vejle. Det ger oss en unik chans att utbyta erfarenheter och skapa ny kunskap i ett nordiskt nätverk för resiliens.

GEMENSAMMA UTMANINGAR – OCH MÖJLIGHETER

Vejle ligger nära Skåne. De utmaningar som Vejle identifierat ligger också nära eller är rentav demsamma som Skåne har, så som vattenproblematik, sociala utmaningar, framtida energilösningar och även insikten kring att utmaningar är lika med möjligheter. Bland annat har Vejle instiftat ett s.k. ”Resilience House”, en labbverkstad där man jobbar med innovationslösningar för urban resiliens.

VI RESER TILLSAMMANS

Tack vare att vi åker tillsammans får vi uppskattningsvis en och en halv dag att fundera och diskutera sinsemellan. Som uppladdning inför resan anordnar vi dessutom en workshop den 16/9 där vi diskuterar Vejles respektive Skånes utmaningar och ger en introduktion till urban resiliens.

ALLA ÄR DÄR

Vejles borgmästare, politiker och tjänstemän – där naturligtvis Chief Resilience Officer ingår – kommer att vara på plats. Vår resa ger oss full access till dem i två dagar och därmed möjligheter att ytterligare fördjupa samarbetet med nordens främsta resiliensstad.


 

PROGRAM

Resa till Vejle
Tisdag 27 september
Från Köpenhamn kl. 12:55 – 14:58 framme i Vejle

Hemresa
Onsdag 28 september
Från Vejle 16:01 – 18:05 framme i Köpenhamn

Anmäl dig online idag (klicka här)!

Detaljer

Start:
27 september, 2016
Slutar:
28 september, 2016
Kostnad:
3870kr
Evenemang Kategori:

Arrangör

Example page